poniedziałek, 13 grudnia 2010

Zupa meksykańska

Bardzo pożywna zupa na zimowe dni. Przepis wymyśliłam na potrzebę chwili:)
Na oliwie z oliwek dusiłam:
2 cebule pokrojone w piórka
4 ząbki czosnku w plasterkach
1 chilli drobno posiekaną
Po 5-7 minutach dodałam 500g mielonej wołowiny i  łyżkę miesznki taco, dusiłam, aż zmieniła kolor z różowego na brązowy. Podlałam kieliszkiem czerwonego, półwytrawnego wina i litrem bulionu warzywnego. Dodałam po puszce:
fasoli białej,
fasoli czerwonej,
kukurydzy
i pomidorów siekanych. Gotowałam 15 minut na wolnym ogniu. Podawałam z serowymi nachos.

1 komentarz:

Karolina pisze...

Lubie takie zupy. :)
Widze, ze odswiezylas blog nieco - podoba mi sie. :)