czwartek, 19 września 2013

Losos w slodkim sosie chilli



Pyszny i zdrowy obiad w niecale pol godziny? Nic prostszego!
Wystarczy pomysl i dobra organizacja pracy.

Dzis bylo to tak:
obralam kilka ziemniakow,  wrzucilam do garnka z osolonym wrzatkiem.

Filety lososia posolilam i posmarowalam polowa marynaty, ktora powstala z polaczenia:

- 2 lyzki slodkiego sosu chilli
- 2 lyzki soku z cytryny (dzieki niemu w domu prawie w ogole nie bedzie czuc zapachu ryby po pieczeniu)
- 1 lyzka sosu sojowego...
 i siup do piekarnika

Na blaszce obok przypieklam polowki pomidorow pokropione oliwa i posypane oregano.


Na suchej patelni podsmazylam lyzke sezamu.

Do drugiego garnka wrzucilam ryz (ja lubie basmati)
Do trzeciego mrozona fasolke szparagowa.

Lekko twarde ziemniaki przekroilam na pol i przypieklam na oliwie.

Ryz byl gotowy po 10 minutach, fasolka po 5, ryba i pomidorki po 12.

Wylozylam na talerz i polalam reszta marynaty i posypalam sezamem (i ryz i rybe i fasolke)
Ha! Dobre:)



Brak komentarzy: