Z dedykacja dla moich kochanych dzieciaczkow.
Jestescie najwspanialszym prezentem od zycia♥ ♥ ♥
Skladniki:
125 g miękkiego masła
pół łyżeczki ekstraktu kokosowego
110 g drobnego cukru
2 jajka
80 ml mleka
40 g wiórków kokosowych
100 g suszonych truskawek
50 g gorzkiej czekolady posiekanej
185 g mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
Maslo utrzec z cukrem. Dodac jajka i pozostale skladniki, dokladnie wymieszac.
Nakladac do papilotek ( z tej porcji wchodzi 12szt)
Piec do suchego patyczka, ok 25min w temp 170 stopni.
Po wystudzeniu polac polewa:
60ml kremowki zagotowac. Zdjac z ognia, wrzucic 100g czekolady mlecznej polamanej na male kosteczki i wymieszac.
Ja moje dodatkowo dekorowalam malymi serduszkami.
Wygladaja slicznie i szybko je sie robi.
W tym celu nalezy roztopic na parze tabliczke bialej czekolady. Dodac odrobine dowolnego barwnika i wymieszac. Przelozyc to tutki cukierniczej z malutka dziurka i wyciskac na papier do pieczenia wzory jakie tylko dusza zapragnie. Odstawic do lodowki i tyle:)
Trzeba wyczuc kiedy polewa zaczyna zastygac i dopiero wtedy stawiac na niej dekoracje, gdy sie pospieszycie, beda sie przewracaly, jak w kilku moich pierwszych babeczkach.
Muffinki wyszly pyszne!
Dzieci byly zachwycone:D
'
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz