Wyciskam sok z kilku limonek, do tego sok z
jednej cytryny i jednej pomaranczy, drobno pokrojoną cebulę, drobno krojony czosnek, jedna surowa papryczke chilli, swiezy imbir drobno pokrojony, sol i pieprz. Do tego wkladam w duza kostke pokrojone filety z dorsza i surowe krewetki. Tak wstawiam to do lodowki na jakies 24 godziny. Na mieszankę sałat układam pokrojone dojrzałe avokado, rzucam rybę i krewetki, polewam oliwą z oliwek i voilà!!! Niebo w gębie:-D
4 komentarze:
sylwia sie nie pochwalila jeden z naszysz kolegow po skosztowaniu tej salatki a szczerze mowiac po pozarciu jej stwierdzil cyt "ze dostal kulinarnego orgazmu" co mial na mysli skosztujcie a sie moze dowiecie...
Ale co to są cevichowane ryby ?
Ceviche to marynowanie w soku z cytryny bądź limonki ryby czy owoców morza. Kwas powoduje ścięcie białka i potrawa jest ugotowana na zimno.
Dziekuje za wyjasnienie, a moze warto by bylo takie pojecia wyjasniac albo tlumaczyc ?
Prześlij komentarz