Skladniki:
Wszystkie suche skladniki wymieszac dokladnie. Dodac wode. Niegazowana tez da rade, ale wtedy pieczywko nie bedzie tak chrupiace. Po polaczeniu powstanie nam luzna papka. Dzielimy ja na 3 czesci i wykladamy na 3 duze blaszki wylozone papierem do pieczenia. Szpatulka rozsmarowujemy cienka, rowna warstwe na kazdej blaszce. Ja dodatkowo posypalam ziarnami wierzch. Na jedna blache poszedl slonecznik, na druga sezam a na ostatnia czarnuszka, czosnek niedzwiedzi i suszone pomidory. Pieczemy wszystkie blachy rownoczesnie 10 minut w temperaturze 160 stopni. Nozem do pizzy kroimy pieczywko na dowolne kromki i pieczemy kolejne 50-60 minut, pamietajac jednak, aby co 15 minut otierac piekarnik (to odprowadzi nadmiar pary) i zamieniac blaszki miejscami, zeby kromki rownomiernie sie upiekly. Studzimy na kratce. Chrupcie na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz