Dzis przepis dziecinnie prosty. Banalny wrecz!
A efekt? Pycha! Sprobujcie sami:)
Skladniki:
* 4 dzwonka lososia (u mnie tym razem filety)
* 1 szklanka passaty pomidorowej
* 1 szklanka kwasnej smietany 18%
* maslo do smazenia (najlepiej klarowane)
* sol, pieprz, platki chilli
Rybke solimy, pieprzymy i smazymy na masle, az sie zarumieni. Przekladamy do naczynia, w ktorym bedziemy zapiekac. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Passate mieszamy ze smietana, polewamy rybe. Posypujemy platkami chilli i pieczemy ok 40 minut. Idealnie pasuja tu ziemniaczki puree z koperkiem.
2 komentarze:
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
Bardzo fajne połączenie i oczywiście sam łosoś gra tutaj pierwsze skrzypce w tym daniu. Osobiście bardzo chwalę sobie łososia wędzonego https://mowisalmon.pl/produkty/mowi-losos-wedzony-na-goraco-o-smaku-paprykowym/ który jest o smaku paprykowym.
Prześlij komentarz